Sunday, August 11, 2013

39 weeks already.......

alhamdulillah...i'm currently 39weeks already, counting days to see my baby. hari ni hari ke-4 raya, sempat gak merasa lemang ketupat bagai, makan x hengat...hehehehehe. pg mana2 pon org soh mkn, pelagi selera plak tgh tinggi....abis lar, baby lagi besar lar nt. aritu p check doc ckp baby dah 3.3 kg...ni tggl lagik smggu nak due, hopefully maitain jela....jgn besar sgt bukan apa nt xleh bersalin normal.

skg dah jadik warganegara kola kedah, insyallah bersalin and pantang kat sini dulu before balik klate...preparation baby so far OK....beli yg mana btol2 perlu coz belanja die agak besar oooooo....first baby, sume kena beli sedirik. and MAMA tlg hiaskan bakul baby, cantik biru polkadot...nak snap pict tp xsiap sepenuhnyer lagik. seb baik grandma kreatif, harapkan mama....bakul kosong jela syg oiiii. hhehehehee, nak beli yg siap rega sampai 100 lebih...hmmmmm, byk bende len bleh beli tu.

first experience pregnant mmg best, wlopun pening2 lalat, muntah, xsihat , sakit dan sewaktu dgnnya...tapi bila rasa baby gerak lam peyut rasa bahagia sgt....bleh men2 ngan die wlopun blom keluar sgt sonok...anyway....mohon sume doakan semoga selamat dan dipermudah kan segala urusan. rasa cam dah xlama kot...baby pon cam dah dok kat bawah jer.

well, that's all and hopefully latest update will be me and my baby...masuk PAPA die sekali, jap g majuk plak....heheheh

Saturday, May 11, 2013

the sweet and bitter of my life..........

alhamdulillah......aku masih ada peluang untuk menitipkan kata2 di ruang ni, masih lagi bernafas dan masih lagi boleh melihat keindahan dan keagungan ALLAH. hari ni sabtu, hari cuti so tetiba terasa nak menulis sesuatu, maybe meluahkan apa yg terbuku di hati untuk tatapan masa hadapan....when i look back, i can recall what had happen in my life.

hujung bulan 5 ni nak p kursus KAP kat kelantan...xsangka tol rezeki baby dapat wat kat kelantan, yelah before ni mana pernah buat kat sana, selalu kat Pahang...anyway bersyukur sgt2 coz kg sedirik...xderla riso sgt nak p, dgn bawak perut camni, anything can happen. that one yg best, yg xbest pon ade gak, biasala dlm kerja ni mcm2 cabaran...tersepit antara sistem dgn etika. kdg2 aku rasa sgt2 xbest bila terpaksa mengorbankan etika semata2 utk jaga KPi or a good name of organization, xsangka dalam academic world pon ada politik sedirik....huhu. tp xperlu lar aku crita lebih2 kat sini, karang xpasal2 nama naik plak....hehehehe, makin gaji macam ni la.

good news lagik, aku  baru dapat anak buah ke-11, this time gegurl, Nur Iman Kauthar, my brother's daughter...happy for him. ni haaa gambar budak comel tu


well, pasni insyallah iman dapat kawan....pray for the best. well, tu jela tuk kali ni....will update later, daaaaaa

Friday, April 12, 2013

story of my life....

well, skg dah masuk bulan 4 tahun 2013...cepat tol masa berlalu. lam tempoh ni macam2 dah jadik...yg bestnyer aku dah dapat status tetap....skg tgh berusaha nak dapat sah jawatan plak.paper dah di submit...doa2 lar dapat publish nanti...tgh tggu konferen bulan 5 nanti, tapi this one my frenz yg present. hopefully next time ada ler peluang lagik nak present paper, pengalaman tu penting btol tak?

good news gak, sem ni aku tak ajar degree so agak heaven ler, boleh ler nak cuti bila2 masa.....LEGA oooo, klo tak ponin den dibuatnyer. skunk tgh upload markah, hopefully ahad ni dah setel sume...pastu nak pikir sal KAP plak. actually byk yg nak kena pikir and plan from now on coz insyallah klo xder aral melintang famili ktorg dah bertambah. aku sebenarnya xberani nak cter panjang or cakap lebih2...org kata tak elok terlampau hepi...anyway, there's a new meaning in my life now, just pray that everything will go smoothly. when that day come, of course i will share it with the world...my happiness.

anyway, currently life is not that bad....struggling to be more and more towards becoming a better person. kalau ada pelunag of course aku akan cuba untuk sambung study lagik...but right now kena buat step by step....wish me luck then. till we meet again

Sunday, November 18, 2012

saya budak baru belajar

wah...lamanyer tak update blog, maybe sbb xder bende yg menarik sangat nak di kongsi....bdway ni nak habaq kat sume org kampung...i made my own curtain OK...walau langsir tu xlar seGAH mana, jahit lurus jer pon tapi bagi budak baru belajar cam aku, bangga oooowwww dapat siapkan langsir sendiri....ehem2, sendirik ker???? hehhehehe....with the help from my mother in law.

yela, aku ni mana lar reti pegang jarum, lagik2 sewing machine...exceli terliur gak tgk bende2 alah tuk jahit2 ni, teringin nak wat fesyen2 sendirik...dulu2 masa kecik2 kunun2 nak jadik pereka fesyen...huahahahahah, LAWAK tak??? tapi skunk mmg terbukti xder bakat dan kesabaran lam bidang ni....xpela mybe this is just not my thing...pepun, bila dapat siapkan langsir sendiri, rasa sgt best.

so, moh ler tgk2 the LANGSIR in da makin.....



yang ni nak buat langsir tuk tingkap neko 2 panel...lebar 50' x labuh 84'...so setelah meng "consult" dengan MAMA, die cakap kalau nak cantik beralun kena buat 2 keping...so pas ukur, potong, kena jahit tepi pastu letak tape langsir (kena pin pki jarum peniti satu2 sbb xpandai lagik)...even pki jarum peniti pun jahit senget lagik....


ni la rupa mesin jahit legend mama...byk berjasa ni. so skg ni saya dah pandai pasang benang sedirik and buat benang bawah...kagum tak? hahahahah....langsir yg dah siap pasang cam kat bawah, taraaaaaa....


sila abaikan gambar towel di sebelah......


boleh lar kan tuk beginner.....bila dah siap cam best jer rasa, masa tgh wat adoyaiiiiii, sgt tensi wooo, ptt lar upah jahit die mahai, buat yg bodo2 alam pon amek masa kot nak siap....owh lupa lak nak cakap since langsir ni di pasang malam deepavali so kira langsir raya lar ni..hik2


Daisypath

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers