Friday, June 17, 2011

the moment of truth

lama tol aku x menjengah BLOG ni...nak kata BZ xlar sgt..juz tak tau nak tulis aper. report terbaru, aku baru jer dapat result pagi tadik...alhamdulillah, lulus sume...even result tak gempak. rasa agak terkilan coz i expect more for certain2 subject....u know when u already done u best, and yet i wonder what goes wrong...MUNGKIN bukan rezeki aku...ALLAH lebih tahu apa yg berlaku, pasti ader hikmahnyer...mungkin DIA xmahu aku jadik orang yg riak....


dulu2, ramai yg kata aku ni bertuah...dapat macam2, rezeki datang mencurah2...yeah, i can't denied it, i have been blessed...wlo apa pun yg terjadik, selalu ada jalan penyelesaian untukku...dari pelajaran, kerjaya and marriage...so far everything's went well...sure there's ups and down here and there...but nothin i can't handle. ONLY recently, byk tol dugaan.....felt like my heart shattered to pieces. guess, i've lost my LUCKY charm...


mungkin bila kita berada di ruang yang selesa, kita LUPA pada-NYA...dan mugkin kerana itu juga DIA ingin menguji..mengingatkan kita akan kuasa-NYA, easy get easy gone, nothing's come for free...u have to earn every single little things...MANUSIA hanya akan btol2 menghargai kalau dapat sesuatu dengan begitu susah...
dan mungkin juga...it is time for other people to shine, those who really deserved it...


aku selalu mengingatkan diri sendiri supaya tidak lupa...kejayaan, kesenangan bukan milik kita, hanya hadiah dari-NYA. bersyukurlah dengan apa yg telah dianugerahkan pada kita...jgn sesekali riak dan merasa diri hebat, dan jgn lupa apa yg kita ada hari ini berkat dari kedua ibu bapa dan keluarga. 

No comments:

Post a Comment

Daisypath

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers