Sunday, October 16, 2011

cuba dan terus mencuba untuk jadi lebih baik...

arini wat delivery kelambu kat area KFC sek 7..ada dua org beli..ALHAMDULILLAH, gerak jugak barang ni akhirnya...hepi rasa bila ada org beli, even untung xbanyak..asal pulang modal jer tapi satisfaction tu penting. dari dulu rasa nak wat bisnes, tapi xxtau nak start cner...so skunk ni bila ada org beli brg yg aku jual rasa hepi sgt2...baru lar btol budak bisness, at least ada lar pengalaman jual2...bisnes kecik2 pun jadi lar...nt klo ada rezki jadik lect bisnes leh lar gtau student pahit manis org meniaga ni...kadang untung kadang tidak...lagi2 time baru start, mmg byk kena blajar and bersabar..insyallah, rezki ALLAH ada kat mana2...


lam famili aku, rasanyer aku jer yg suke tol jual barang..asal nampak peluang sket nak jual..nampak jer org jual bende yg len sket tros pikir duit2 duit...heheheheheh. pantang tgk benda yg baru and kreatif cam felt craft tros nak try wat jugak...senang cter ak mmg suke cuba macam2...sampai huby pun naik pening,tapi bagi aku meniaga ni satu cara nak tambah pendapatan..xrugi klo kita cuba...ISLAM sendiri galakkan org tuk meniaga..so why not kita try. untung ke tak, len kira...yg penting semangat untuk mencuba tu ada...kita ni klo nak pepe, tak boleh tggu jer rezeki datang..mmg kena carik baru dapat.


sumetime bila tgk org berjaya, kaya..jadik tokey tu tokey ni...boleh pki keta besar2...rumah cantik kita punya lar kagum dok bercerita betapa hebatnya org tu...org tu sume byk duit sbb diorg meniaga...tapi yg pelik bin ajaib nyer, nape kita sendiri xpernah try yer...hurmmm???? pikir2 kan lar...


takut rugi..takut susah, xder modal, xpandai meniaga & xder masa????.... diorg tu pun mana lar dapat rezeki dari langit..skg ni diorg dah senang, tapi time susah dulu sapa tau..kita tak nampak..ANYWAY, apa yg aku nak katakan di sini...buat jer dulu kecik2, ada rezeki insyaallah makin berkembang..klo rugi sekali pun cuba dan cuba lagik...

3 comments:

  1. caiyok2.... saya akan sentiasa menyokong bisnes awak...

    ReplyDelete
  2. berkunjung sob..salam blogger
    salam kenal dan sukses selalu ..:)

    ReplyDelete

Daisypath

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers