Wednesday, May 2, 2012

class of 2012....

pejam celik dah 2 bulan rupanyer aku jadik cikgu ni....bulan 6 nt student aku nak exam, hopefully dapat lar buat...teringat zaman dulu2 time jadik student, pnyer lar payah nak tanye lect...malu lar, byk keje lar....xpela nt tnye kawan, mcm2 alasan...yg ngantok, and x pay attention pon ramai...hehheheeh.tp bila pikir2 balik aku dulu pon camtu gak....so aku try lar memahami diorg ni, jadik lil bit spotrim la katakan, but still ada boundaries lar...mana bleh bagi student tak respek kita kan???? dulu aku pnyer lar takot kat lect...respek tahap gaban, dunia skg dah berubah, pendekatan pon kena lar berubah...so hopefully dapat lar aku mendekati student2 ni haaaa....bagi diorg ilmu bkn tuk lulus exam jer tp yg plg penting tuk hidup diorg nt.

kita xboleh nak expect sume org suka kan kita...cara kita, pendekatan kita..ada org wlo macamana baik or buat lar cner pon klo die xsuka, then xkan berubah...ada jugak yg mmg keje nk carik salah org jer or nak tunjuk samseng...tunjuk pandai pon ada...macam2. tp alhamdulillah, so far my student sume baik2, bagus lar sbb klo diorg ni berjaya aku leh tumpang bangga sekali...berbaloi penat lelah...yela selain dapat gaji yg lebih penting tgk diorg ni berjaya...jadik org satu hari nt. insyallah..

harap2 aku diberi kekuatan utk terus dan terus berkhidmat....bukan utk kepentingan sapa2 tapi tuk tgk generasi muda berjaya sama cam aku nk tgk adik2 aku berjaya...besar harapan tu. sem depan dah stat kena ajar byk paper, ngan research lagik, aktiviti lagik, mgt lagik....fuhhhhhhhhhhhhhhhhh...semoga aku tabah dan dipermudahkan segala urusan.amin....

No comments:

Post a Comment

Daisypath

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers