Sunday, November 18, 2012

saya budak baru belajar

wah...lamanyer tak update blog, maybe sbb xder bende yg menarik sangat nak di kongsi....bdway ni nak habaq kat sume org kampung...i made my own curtain OK...walau langsir tu xlar seGAH mana, jahit lurus jer pon tapi bagi budak baru belajar cam aku, bangga oooowwww dapat siapkan langsir sendiri....ehem2, sendirik ker???? hehhehehe....with the help from my mother in law.

yela, aku ni mana lar reti pegang jarum, lagik2 sewing machine...exceli terliur gak tgk bende2 alah tuk jahit2 ni, teringin nak wat fesyen2 sendirik...dulu2 masa kecik2 kunun2 nak jadik pereka fesyen...huahahahahah, LAWAK tak??? tapi skunk mmg terbukti xder bakat dan kesabaran lam bidang ni....xpela mybe this is just not my thing...pepun, bila dapat siapkan langsir sendiri, rasa sgt best.

so, moh ler tgk2 the LANGSIR in da makin.....



yang ni nak buat langsir tuk tingkap neko 2 panel...lebar 50' x labuh 84'...so setelah meng "consult" dengan MAMA, die cakap kalau nak cantik beralun kena buat 2 keping...so pas ukur, potong, kena jahit tepi pastu letak tape langsir (kena pin pki jarum peniti satu2 sbb xpandai lagik)...even pki jarum peniti pun jahit senget lagik....


ni la rupa mesin jahit legend mama...byk berjasa ni. so skg ni saya dah pandai pasang benang sedirik and buat benang bawah...kagum tak? hahahahah....langsir yg dah siap pasang cam kat bawah, taraaaaaa....


sila abaikan gambar towel di sebelah......


boleh lar kan tuk beginner.....bila dah siap cam best jer rasa, masa tgh wat adoyaiiiiii, sgt tensi wooo, ptt lar upah jahit die mahai, buat yg bodo2 alam pon amek masa kot nak siap....owh lupa lak nak cakap since langsir ni di pasang malam deepavali so kira langsir raya lar ni..hik2


No comments:

Post a Comment

Daisypath

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers